Siirry sisältöön

Päihdehoitokeskus Ridasjärvi

Päihdehoitokeskus sijaitsee rauhallisessa maalaisympäristössä Hyvinkään kaupungin Ridasjärven kylässä n. 13 km kaupungin keskustasta.

Tarjoamme kuntoutusta eri päihteistä riippuvaisille täysi-ikäisille naisille, miehille sekä pariskunnille. Lisäksi meillä on mahdollisuus huomioida päihderiippuvuuden kanssa samanaikaisesti ilmenevä peliriippuvuusongelma.

Ridasjärven päihdehoitokeskuksessa työskentelee sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia sekä tukipalveluhenkilöstöä. Lisäksi kuntoutukseen osallistuu vertaisohjaajia. Työskentelyn yleisenä viitekehyksenä on voimavarakeskeisyys. Voimavarakeskeisessä viitekehyksessä painottuvat erityisesti ratkaisukeskeinen työote, tavoitteellisuus sekä erilaisten ongelmakohtien näkeminen haasteina ja mahdollisuutena kasvaa ihmisenä.  Työskentely tähtää omien toiminta- ja ajatusmallien tutkimiseen ja uusien toimivien ratkaisumallien löytämiseen ja niiden harjoitteluun. Tavoitteena on lisätä yksilön itsetuntemusta sekä arjen hallintaa sekä mahdollistaa asiakasta löytämään itselleen parempi, päihteetön huominen.

Meille voit hakeutua mielenterveys- ja päihdehoidon asiakasohjauksen kautta. Jos sinulla on jo oma työntekijä, keskustele asiasta hänen kanssaan.

Ennen kuntoutusjakson alkamista on hyvä tietää, että sijaitsemme 13 km Hyvinkää keskustasta osoitteessa Kylä-Katilantie 181, 05950 Hyvinkää. Erikseen etukäteen sovittaessa voimme järjestää kyydin Hyvinkäältä Ridasjärvelle, huomioithan että toivomme uusien asiakkaiden saapuvan klo 11 mennessä.

Mukaasi voit ottaa henkilökohtaiset vaatteesi, hygieniatarvikkeesi ja muita henkilökohtaisia tarvitsemiasi tavaroita. Lääkkeitä et tarvitse lähtökohtaisesti mukaasi mutta toivomme etukäteen tietoa käytetystä lääkityksestä.  Puhelin ja muiden elektronisien laitteiden käyttö on sallittu jakson aikana, kun ne eivät häiritse kuntoutusohjelmaan sitoutumista.

Laitoksessa toimii pieni kanttiini jossa käy käteinen ja Mobilepay. Asiakkaiden on mahdollista asioida laitoksen ulkopuolella kuntoutusjakson aikana hoitamassa kuntoutusta edesauttavia asioita, ja vierailijat ovat laitosalueelle tervetulleita etukäteen sovittaessa. Kuntoutukseen ei voi tuoda päihteitä tai niiden käyttöön tarkoitettuja välineitä tai minkäänlaisia tuli- tai teräaseita. Huomioithan myös, että jakson aikana ei voi käyttää energiajuomia eikä proteiinijauheita, joihin on lisätty kreatiinia.

Sähköinen asiointi sosiaalihuollon ammattihenkilöille

Yhteystiedot

Ridasjärven päivystys 24/7

Päihdehoitokeskus Ridasjärvi

Yhteisöjen esittelyt ja yhteystiedot

Paju – Toiminnallinen pienyhteisö

Pajuyhteisö soveltuu asiakkaille, jotka hyötyvät pienen ryhmäkoon mahdollistamasta yksilöllisyydestä ryhmätilanteissa. Pajuyhteisössä on huomioitu kaksois- tai monidiagnoosit, erilaiset neuropsykiatriset haasteet sekä sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsivät asiakkaat. Ryhmät suunnitellaan siten, että niihin osallistumiselle on mahdollisimman matala kynnys mikä mahdollistaa osallisuuden tukemisen jakson aikana. Yhteisön toimintaan on sisällytetty luovia ja toiminnallisia menetelmiä, joilla mahdollistetaan asiakkaalle mielekkyyden ja onnistumisen kokemuksia sekä lisätään aktiivista otetta omaan elämään.

Viikko-ohjelma koostuu yhdestä kahteen ryhmästä joka arkipäivä sekä säännöllisistä tapaamisista oman sosiaaliohjaajan kanssa. Osa ryhmistä on keskusteluryhmiä, joissa teemat liittyvät päihderiippuvuudesta toipumiseen ja osa ryhmistä toteutetaan toiminnallisina.

Silmu – Ryhmäpainotteinen yhteisö

Silmuyhteisö soveltuu asiakkaille, jotka yhteisöhoidon menetelmin ja tiiviin ryhmätyöskentelyn avulla pystyvät jäsentämään ajatuksiaan ja käsittelemään päihderiippuvuudesta toipumisen teemoja. Yksilökeskustelujen sijaan painotetaan ryhmässä toimimista ja siihen sitoutumista. Yhteisössä opetellaan käsittelemään asioita ja purkamaan mahdollisia ongelmatilanteita keskustelemalla ryhmässä. Yhteisö tukee elämänmuutoksessa antamalla vertaistukea ja suoraa rakentavaa palautetta. Yhteisön jäsenet ottavat vastuuta erilaisista yhteisön toimimisen kannalta oleellisista tehtävistä kuntoutuksen aikana.

Viikko-ohjelma koostuu joka arkipäivä kokoontuvasta kahdesta teemallisesta ryhmästä, tarvittaessa yksilökeskusteluista yksilölliseen sosiaaliohjaukseen liittyen ja vapaaehtoisesta ryhmä- ja työtoiminnasta.

Setri – ikäerityinen yhteisö

Setriyhteisö soveltuu jo ikääntyneemmille (+60) tai muusta syystä enemmän kuntoutuksen aikana tukea tarvitseville asiakkaille. Yhteisön toiminnassa on otettu huomioon iän ja/tai toimintakyvyn alenemisen mukanaan tuomat haasteet ja mahdollisuudet. Edellä mainittu näkyy muun muassa arkisien toimien tukemisessa jakson aikana ja erityistarpeiden huomioimisessa yhteisön toiminnan suunnittelussa ja ryhmätilanteissa niin, että kaikkien on mahdollista osallistua toimintaan.

Viikko-ohjelma koostuu yhdestä kahteen ryhmästä joka arkipäivä sekä säännöllisistä yksilökeskusteluista sosiaaliohjaajan kanssa vähimmillään kerran viikossa. Lähihoitaja työskentelee yhteisössä arkisin mahdollistaen asiakkaan osallisuuden tukemisen yhteisössä sekä säännöllisen terveydentilan seurannan ja huolehtimisen.

Tammi – Työtoiminnallinen yhteisö

Tammiyhteisö soveltuu asiakkaille, jotka toiminnallisuuden avulla pystyvät jäsentämään ajatuksiaan ja hyötyvät ryhmäkeskusteluiden lisäksi yksilökeskusteluista oman sosiaaliohjaajan kanssa. Tammiyhteisössä työtoiminta mahdollistuu laitoksen ruokahuoltoa, siistimistyötä ja kiinteistöhuoltoa avustavissa tehtävissä. Työtehtävien tavoitteena on mahdollistaa kuntoutujalle mielekkyyden ja onnistumisen kokemuksia sekä lisätä aktiivista otetta omaan elämään. Yksilökeskusteluissa on mahdollista syventää päihderiippuvuudesta toipumisen teemoja perinteisen sosiaaliohjauksen lisäksi.

Viikko ohjelma koostuu joka arkiaamu kokoontuvasta keskusteluryhmästä, yksilöllisesti suunnitellusta työtoiminnasta sekä säännöllisistä yksilökeskusteluista vähimmillään kerran viikossa.

Vaahtera – Nuorten aikuisten yhteisö

Vaahterayhteisön toiminta on suunniteltu 18-25 vuotiaille nuorille aikuisille. Yhteisön toiminnassa on huomioitu ikäryhmän tarpeet viikko-ohjelman sisällössä sekä sosiaaliohjauksen ja verkostotyön näkökulmasta. Kuntoutus toteutetaan yksilölliset tarpeet huomioiden yhteisöhoidollisin menetelmin. Päihderiippuvuudesta toipumisen teemojen lisäksi yhteisön toiminnassa korostuu elämänhallintaa tukevat ryhmät (ruoanlaitto, liikunta ja rentoutus).

Viikko-ohjelma koostuu kahdesta kolmeen ryhmästä joka arkipäivä sekä säännöllisitä yksilötapaamisista oman sosiaaliohjaajan kanssa. Lisäksi Vaahterassa on DKT taitoryhmä kerran viikossa.

Käyntitiedot

Kylä-Katilantie 181
05950 HYVINKÄÄ

Aukiolotiedot

  • Aina avoinna

Palvelut

Klikkaamalla palvelun nimeä pääset katsomaan palvelukohtaisen sivun. Plussamerkkiä klikkaamalla näet palvelun sähköiset asiointikanavat ja puhelinnumerot

Päihdekuntoutus
Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjaus
Palveluajat
Avoinna arkipäivinä.
  • Maanantai 9:00 - 12:00
  • Tiistai 9:00 - 12:00
  • Keskiviikko 9:00 - 12:00
  • Torstai 9:00 - 12:00
  • Perjantai 9:00 - 12:00
Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjaus
Palveluajat
Avoinna arkipäivinä.
  • Maanantai 9:00 - 12:00
  • Tiistai 9:00 - 12:00
  • Keskiviikko 9:00 - 12:00
  • Torstai 9:00 - 12:00
  • Perjantai 9:00 - 12:00