Mielenterveyspalvelut aikuisille
Ensisijaisina hoitomuotoina mielenterveyspalveluissa ovat ohjattu omahoito, ryhmähoidot ja nettiterapia. Omahoito-ohjelmia ja tietoa nettiterapioista löydät mielenterveystalo.fi verkkosivustolta. Ryhmämuotoisena hoitona on tarjolla mm. hyväksymis- ja omistautumisterapiaan pohjautuvat ryhmät masennuksen tai ahdistuksen hoidossa. Mikäli näistä ei ole hyötyä, sinulla on mahdollisuus saada keskusteluapua psykiatriselta sairaanhoitajalta.
Keusoten mielenterveyspalveluista saat apua, tukea, neuvoja sekä hoitoa ja hoitoonohjausta lievissä tai keskivaikeissa mielenterveydenongelmissa tai elämäntilannekriiseissä, kun ensisijaiset hoitomuodot eivät riitä. Tarjoamme keskusteluapua elämäntilanteesi kartoitukseen sekä tukea mielenterveysongelmia aiheuttavien asioiden pohdiskeluun ja voimavarojen löytämiseen. Tuemme muutettavissa olevien elämän epäkohtien korjaamisessa ja uusien ratkaisujen löytämisessä keskustelutapaamisilla.
Keskustelutapaamiset voimme toteuttaa lähitapaamisina palvelupaikoissamme tai etänä. Koronatilanteen vuoksi suosimme etäkontakteja. Tarvittaessa ohjaamme sinut terveyskeskuslääkärin vastaanotolle esimerkiksi lääkitykseen tai sairauslomaan liittyvissä asioissa. Käytettävissämme on myös konsultaatiopsykiatri, jolta tarvittaessa voimme konsultoida hoitoon liittyviä asioita.
Tämän sivun sisältö
Toimi näin
Aikuisten mielenterveyspalveluihin hakeutumiseksi ota yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasohjaukseen. Palvelut toimivat pääasiassa ajanvarauksella.
Uuden asiakkaan yhteydenotto
Mikäli olet uusi asiakas mielenterveyspalveluissa ja tarvitset apua mielenterveyteen, päihteidenkäytöstä aiheutuviin ongelmiin tai kaipaisit tukea jaksamiseesi, aloita täyttämällä terapianavigaattori.
Terapianavigaattorin täyttäminen on vapaaehtoista. Se sujuvoittaa hoidon tarpeen arviointia ja nopeuttaa oikeaan hoitoon tai palveluun pääsyä.
Täytettyäsi terapianavigaattorin, saat lopussa henkilökohtaisen koodin, jolla ammattilainen voi avata tuloksesi yhden kuukauden ajan. Ota koodi talteen ja anna se pyydettäessä ammattilaiselle. Älä kirjaa navigaattoriin henkilötietojasi kuten nimeä tai henkilötunnusta!
Täytettyäsi terapianavigaattorin soita mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasohjaukseen ja toimi ohjeiden mukaisesti tai jätä yhteydenottopyyntö sähköisellä lomakkeella.
Kiiretilanteessa soita hätäkeskukseen, numeroon 112 tai sosiaali- ja kriisipäivystykseen numerossa 0197110721. Ikäihmisten asioissa voit olla yhteydessä myös Ikäihmisten neuvontaan ja ohjaukseen.
Olen jo asiakkuudessa tai hoitosuhteessa
Mikäli sinulla on asiakkuus tai edellisen hoitosuhteen päättymisestä on alle kuusi kuukautta, ota yhteyttä suoraan omahoitajaasi. Tarvittaessa voit tiedustella omahoitajasi yhteystietoja aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjauksesta.
Kenelle ja millä ehdoin
Palvelut on tarkoitettu pääsääntöisesti 18 -vuotta täyttäneille asiakkaille, jotka eivät kuulu opiskelijaterveydenhuollon tai työterveyshuollon piiriin.
Alaikäisten mielenterveyspalvelut hoidetaan nuorisoasemalla.
Miten voin hoitaa itseäni?
Puhelinasiointi
Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjaus
Palveluajat
- Maanantai 9:00 - 12:00
- Tiistai 9:00 - 12:00
- Keskiviikko 9:00 - 12:00
- Torstai 9:00 - 12:00
- Perjantai 9:00 - 12:00
Palvelupaikat
Hyryläntie 13, 04300 TUUSULA
Lisätiedot
Sairaalankatu 1, 05850 HYVINKÄÄ
Lisätiedot
Maksullisuus
Ilmainen
Palveluajat
- Maanantai 8:00 - 16:00
- Tiistai 8:00 - 16:00
- Keskiviikko 8:00 - 16:00
- Torstai 8:00 - 16:00
- Perjantai 8:00 - 16:00
Lääkärinkuja 1, 04410 JÄRVENPÄÄ
Lisätiedot
Vaskomäentie 2, 01800 KLAUKKALA
Lisätiedot
Kivistöntie 14, 04600 MÄNTSÄLÄ
Lisätiedot
Sairaalantie 2, 01900 NURMIJÄRVI