Siirry sisältöön

Omaolon käyttöön muutoksia

Siirrymme Keusoten digiasioinnissa vaiheittain uuden OmaKeusote-sovelluksen käyttöön vuosien 2025–2026 aikana. Tämän vuoksi et voi enää lähettää Omaolon oirearvioita Keusotelle tai viestiä ammattilaisillemme Omaolon Muu yhteydenotto -toiminnon kautta 14.4.2025 alkaen – poikkeuksena Hampaiden ja suun oire tai vamma -oirearvio, joka on toistaiseksi yhä käytössäsi. 

Voit edelleen käyttää Omaoloa oman terveydentilasi ja hoidon tarpeesi arviointiin silloin, kun et ole varma, millaista hoitoa tarvitset tai voitko hoitaa oirettasi itse. Omaolosta löydät myös runsaasti hyödyllistä itsehoitotietoa, jota suosittelemme lämpimästi hyödyntämään. 

Asioi jatkossa digisti OmaKeusote-mobiilisovelluksen kautta. Löydät sovelluksesta arkeasi helpottavia chat-palveluja ja itsehoidon valmennuksia.  

Chatissa voit kysyä yleisiä neuvoja palveluihin hakeutumisesta tai ottaa yhteyttä sairaanhoitajaan, kun sairastut tai lapsesi sairastuu. Lisäksi saat chatin kautta neuvontaa raskauteen ja neuvolaikäisten lapsiperhearkeen sekä ehkäisy- ja seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. 

Chat-palveluiden käyttäminen onnistuu myös verkkoselaimella, mutta mobiilisovelluksen kautta asiointi on selkeämpää. Tunnistautuneena saat käyttöösi koko palveluvalikoiman selainta käyttäessäsi. 

Ota yhteyttä OmaKeusoten chatissa

  • Terveyspalveluiden neuvonta ja ohjaus, avoinna arkisin klo 9–11  
  • Sosiaalipalveluiden neuvonta ja ohjaus, avoinna arkisin klo 9–11  
  • Sairaus ja terveyshuoli, avoinna arkisin klo 8–15. Käyttö vaatii vahvan tunnistautumisen.  
  • Äitiys- ja lastenneuvola, avoinna arkisin klo 9–11  
  • Ehkäisy- ja seksuaaliterveys, avoinna arkisin klo 9–11  

Lisätietoja

Digiasiointia kehitetään osana Kestävä kasvu -hanketta (RRP2), jonka rahoittaa Euroopan unionin kertaluontoinen elpymisväline (NextGenerationEU)

Euroopan unionin rahoittama. NextGenerationEU.
Ikäihminen ja nuori tietokoneen äärellä. Omaolo-logo, Keusote-logo sekä Euroopan unionin rahoittama NextGenerationEU-logo.