Keusoten TKIO-toiminta
Teemme aktiivista työtä sote-palveluiden ja niiden rakenteiden kehittämiseksi. Keskiössä ovat palveluiden tuottavuuden ja vaikuttavuuden parantaminen.
Tutkimus-, kehitys-, innovaatio- ja osaamistoiminta
Tutkimus-, koulutus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu hyvinvointialueen tehtäviin. Sosiaali- ja terveyspalvelujen TKIO-rahoitus kanavoituukin hyvinvointialueiden myötä aiempaa vahvemmin aluetasolle. Toiminnan tavoitteena on tutkittuun tietoon perustuen ja systemaattisesti lisätä palvelujen vaikuttavuutta. TKIO-toiminta tukee hyvinvointialueen strategian ja palvelustrategian toimeenpanoa. Toimintaa ohjaa TKIO-ohjelma (aluevaltuusto 7.3.2024 § 9). Hyvinvointialue tekee yhteistyötä useiden toimijoiden kanssa. Yhdessä meillä on hyvät mahdollisuudet ratkaista monimutkaisia haasteita. Yhteistyötä tehdään muiden hyvinvointialueiden, HUS:in, tutkimuslaitosten ja oppilaitosten kanssa. TKIO-dynaaminen hankintajärjestelmä mahdollistaa vaiheistetun, useiden toimijoiden yhteistyön TKIO-hankkeissa.
Tutkimus
Tutkimustoiminnalla tuotetaan uutta tietoa palvelujen käyttöön. Tutkimustoiminta ja opinnäytetyöt tuottavat erityisesti Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella tarvittavaa tietoa ja parantavat tietoon perustuvan toiminnan edellytyksiä. Keusotessa tehdään väitöskirjoja ja hyvinvointialue osallistuu myös muiden tahojen kanssa yhteistyössä tehtäviin tutkimuksiin. Kattavat tutkimusyhteistyön verkostot yliopistoihin, oppilaitoksiin ja yrityksiin tukevat tutkimustyötä. Tarkempia tietoja tutkimusluvan hakemisesta löydät tämän linkin kautta. Hyvinvointialueella tehtyyn tutkimukseen ja opinnäytetöihin voit tutustua julkaistujen tutkimusten ja opinnäytetöiden listauksen kautta.
Kehittäminen
Hyvinvointialue kehittää toimintaansa hankeohjauksen ja kokonaiskehittämisen toimintamallien avulla. Hankkeet tukevat strategisia tavoitteita ja niiden kautta toimintaa voidaan kehittää hyvinvointialueen sisällä ja yhdessä hankekumppanien kanssa. Hyvinvointialueella käynnissä olevat hankkeet löydät tämän linkin kautta.
Innovaatiot
Hyvinvointialueella pyritään tunnistamaan strategisia tavoitteita tukevia innovaatioita ja mahdollistaa niiden hyvinvointialueen laajuinen käyttöönotto. Innovaatioiden avulla kehitetään palveluja entistä vaikuttavammiksi. Olemme avoimia yhteiskehittämiselle ja yritysyhteistyölle. Yhteistyön tuottamat hyödyt pohjautuvat tiiviiseen ja tavoitteelliseen vuorovaikutukseen innovaatioiden tuottamiseksi, kustannusvaikuttavuuden lisäämiseksi. Keusoten tavoitteena on olla kansallisesti ja kansainvälisesti verkostoitunut, merkittävä perustason TKIO-toimija ja innovatiivinen julkisen sektorin organisaatio.
Osaaminen
Osaamisen vahvistaminen on yksi vaikuttavan TKIO-toiminnan osa-alue. Ulkoisten ja sisäisten kumppanien kanssa yhteistyössä kehitetään koulutuksen ja osaamisen kehittämisen edellytyksiä. Tavoitteenamme on osaava henkilöstö, joka tekee laadukasta työtä. Teemme tiivistä oppilaitosyhteistyötä. Tästä linkistä löydät lisätietoja hyvinvointialueen tarjoamista harjoittelumahdollisuuksista.
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopalvelut Ota yhteyttä!
TKIO tarkoittaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa sekä oppimista.