Vammaispalvelut
Puhelinpalvelussa voit saada yleistä neuvontaa vammaispalveluihin liittyvissä asioissa.
Hankkeessa olemme luoneet ehdotuksen henkilökohtaisen budjetoinnin käytöstä vammaispalveluissa. Varsinainen hanke on päättynyt, mutta testaamme HB-toimintamallia vuoden 2022 aikana.
Palvelutarpeen arvioinnissa vammaispalvelujen työntekijä kartoittaa kanssasi palveluntarvettasi ja toimintakykyäsi kokonaisvaltaisesti. Tarkoituksena on löytää juuri sinua parhaiten palvelevat tukimuodot.
Vammaispalvelujen sosiaalityöllä ja -ohjauksella luodaan asiakkaalle tarvittava tuen ja palvelujen kokonaisuus.
Kotona asumista tukevien palvelujen tavoitteena on tukea ja edistää alueen asukkaiden mahdollisuutta asua turvallisesti omassa kodissaan.
Palvelusetelit ovat vaihtoehto omalle palvelutuotannolle. Niillä täydennetään Keusoten omaa palvelutuotantoa.
Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea voidaan myöntää erilaisista elämäntilanteista johtuviin menoihin, joihin Kela ei myönnä perustoimeentulotukea
Perhehoito on hoidon ja huolenpidon järjestämistä lapsille ja aikuisille perhehoitajan yksityiskodissa tai hoidettavan kotona. Pitkäaikainen perhehoito on suunnattu henkilöille, jotka tarvitsevat vammasta tai sairaudesta johtuen pitkäaikaista tukea asumiseen.
Kehitysvammaisten ympärivuorokautinen asumispalvelu pitää sisällään esteettömän asunnon ja välttämättömän avun vuorokauden kaikkina aikoina. Apu voi olla esimerkiksi avustamista liikkumisessa, pukeutumisessa, henkilökohtaisen hygienian hoidossa, ruoanlaitossa, siivouksessa ja lääkityksestä huolehtimisessa. Voit asua yksittäisessä asunnossa, ryhmämuotoisessa asumisessa tai palvelutalossa.
Sopeutumisvalmennus auttaa vammaista henkilöä ja hänen lähiyhteisöään elämään vamman tai sairauden kanssa sekä löytämään ratkaisuja ongelmiin. Valmennusta voidaan toteuttaa yksilöllisesti tai ryhmissä.