Vaikeavammaisten päivätoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla on vamman tai sairauden vuoksi erittäin vaikea toimintarajoite. Vammaisten henkilöiden päivätoiminta on kodin ulkopuolella järjestettyä itsenäisessä elämässä selviytymistä tukevaa ja sosiaalista vuorovaikutusta edistävää toimintaa.
Kotona asumisen tuki
Kehitysvammaisten työtoiminta on kodin ulkopuolella järjestettyä itsenäisessä elämässä selviytymistä tukevaa ja sosiaalista vuorovaikutusta edistävää toimintaa.
Asumispalvelu sisältää yksittäisen asunnon, ryhmämuotoisen asumisen tai asunnon palvelutalossa. Asumispalvelussa kehitysvammainen asukas saa apua liikkumiseen, pukeutumiseen, hygienian hoitoon, ruuanlaittoon ja ruokailuun, siivoukseen sekä lääkityksestä huolehtimiseen. Ohjaajat ovat paikalla yöaikaa lukuun ottamatta.
Kehitysvammavastaanotto tarjoaa tukea ja ohjausta kehitysvammaisuuteen liittyvissä erityiskysymyksissä.
Kuljetuspalvelun avulla järjestetään vaikeavammaisen henkilön tarpeelliset, jokapäiväiseen elämään kuuluvat kuljetukset, kuten työssä käyminen, opiskelu, asiointi, yhteiskunnallinen osallistuminen sekä virkistys.
Tarjoamme lyhytaikaista asumispalvelua 3–6 vuorokauden hoitojaksoina omaishoidon lakisääteisiin vapaisiin. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuksien mukaan yksilöllisen palvelupäätöksen mukaisia lyhytaikaisia hoitojaksoja. Lyhytaikainen asumispalvelujakso toteutetaan joko ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikössä, laitoshoidon yksikössä tai perhehoidossa.
Säännöllinen kotihoito on suunnattu pääsääntöisesti ikääntyneille henkilöille, jotka tarvitsevat säännöllistä hoivaa, huolenpitoa ja sairaanhoidollista apua kotona selviytymisen tueksi. Tilapäinen kotihoito on suunnattu lyhytaikaiseen hoidon tarpeeseen silloin, kun asiakas ei pysty itse tai saattajan avulla hakeutumaan terveydenhuollon palveluihin, tai tarvitsee tilapäistä apua sairaanhoidollisiin tarpeisiin.
Omaishoidon tuella tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun hoidettavalle läheisen henkilön avulla. Omaishoito voi olla läheisen henkilön epävirallista hoitoa, hoivaa ja avustamista tai omaishoidon tuen piiriin kuuluvaa sopimusomaishoitoa. Sopimusomaishoidossa omaishoitajalle maksetaan hoitopalkkio.
Palvelulla tuetaan ja autetaan perheiden selviytymistä arjessa sekä vahvistetaan perheen omia voimavaroja. Lapsiperheiden kotipalvelu sisältää ohjausta ja neuvontaa arjen hallintaan liittyvissä asioissa, päivittäisissä kodinhoidollisissa töissä auttamista sekä auttamista lasten hoidossa.
Tuettu asuminen on suunnattu henkilöille, jotka tarvitsevat vamman tai sairauden vuoksi apua arjen sujumiseen. Tavoitteena on, että asukas pystyy elämään mahdollisimman itsenäistä elämää omassa kodissaan.
Hoitotarvikkeilla edistetään kotihoitoa ja terveydentilan seurantaa tai parannetaan toimintakykyä. Asiakkaalle jaettavia hoitotarvikkeita ovat mm. avanne-, haavanhoito-, diabetes-, urologiset ja uniapneatarvikkeet.
Kun toimintakykysi on heikentynyt, voit tarvita apuvälineen. Ota meihin yhteyttä apuvälinetarpeesi arviointia varten.