Siirry sisältöön

Keusoten hallitus ja asukkaat iltakoulussa: Asukaspaneelit tuovat asukkaan äänen hyvin esiin  

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) aluehallitus ja kaksi asukaspaneeliin osallistunutta hyvinvointialueen asukasta kokoontuivat yhteisen pöydän ääreen hallituksen iltakouluun. Aluehallituksen jäsenet ja asukkaat olivat yhtä mieltä siitä, että puntaroivat asukaspaneelit ovat hyvä tapa osallistua hyvinvointialueen päätöksentekoon.

Noin 40 eri-ikäistä ja eri taustoista tulevaa keskiuusimaalaista kokoontui aiemmin keväällä puntaroivaan asukaspaneeliin pohtimaan päättäjille ehdotuksia, miten Keusoten digiasiointia tulisi kehittää. Panelistit ovat nyt luonnostelleet konkreettisia toimenpide-ehdotuksia, joita kaksi panelistia, Heidi Salakka ja Sirpa Teikari, esitteli aluehallitukselle iltakoulussa 28.5.2024.

– Keusote otti ensimmäisenä hyvinvointialueena puntaroivat asukaspaneelit kokeiluun. Kokemukset puntaroinnista ovat todella positiiviset sekä mukana olleiden panelistien palautteiden että puntarointia fasilitoineiden keusotelaisten osalta,

kertoo Keusoten johtava asiantuntija Tero Seitsonen.

Sekä aluehallituksen jäsenet että paneeliin osallistuneet asukkaat pitävät puntaroivaa asukaspaneelia erinomaisena tapana osallistua hyvinvointialueen päätöksentekoon – se tuo hyvin asukkaan äänen esiin. Aluehallituksen jäsenet pitivät tärkeänä, että panelistit tulivat mukaan myös hallituksen iltakouluun.

– On hyvä, että saatiin olla täällä. Mekin nähtiin, että meidän osallistumisellamme on merkitystä,

kertoivat myös iltakoulussa mukana olleet panelistit Heidi Salakka ja Sirpa Teikari.

Hallituksen kokouksessa nimeämisiä yhtiö- ja osakaskokousedustajiksi

Varsinaisessa kokouksessaan Keusoten aluehallitus käsitteli 28.5.2024 muun muassa lastensuojelun avo- ja jälkihuollon palveluiden hankinnan käynnistämistä ja nimesi edustajia yhtiö- ja osakaskokouksiin.