Siirry sisältöön

Nuorisoasemapalvelut

Nuorisoasema toteuttaa nuorten mielenterveys- ja päihdehoitoa. Nuorisoasemalla hoidetaan pääsääntöisesti keskivaikeita mielenterveyden häiriöitä ja hoitoon ottaminen perustuu hoidon tarpeen arvioon.

Nuorisoasema tarjoaa myös 13–17-vuotiaiden nuorten vanhemmille ja perheille tarkoitettua kasvatus- ja perheneuvontaa.

Nuorisoasemalta voit saada apua ja tukea tilanteeseesi esimerkiksi jos;

Nuori:
• mielialasi on matala ja jaksamisesi on selvästi hankaloitunut
• ahdistus vaikeuttaa arjessa selviytymistä
• kuormittava/kriisiytynyt elämäntilanne on vaikuttanut toimintakykyysi
• tarvitset hoitoa sukupuoli-identiteettiisi liittyen ja/tai kärsit kehodysforiasta
• huoli liittyy päihteidenkäyttöösi
• olet kokenut traumaa ja sen hoito olisi ajankohtaista

Vanhemmat ja perheet:
• kotona on vaikeuksia luoda yhteisiä pelisääntöjä
• murrosikäisen vanhemmuus mietityttää
• parisuhteenne kaipaa ulkopuolista tukea
• vuorovaikutusongelmat perheessä, riitely
• uusperhevanhemmuus
• erotilanne

Nuorisoasemilla sinua auttaa sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät. Käyt keskustelutapaamisilla, jotka voivat olla lähi- tai etätapaamisia. Lähitapaamiset ovat Nuorisoaseman toimipisteillä. Etätapaamiset toteutetaan videoyhteydellä tai puhelimitse.

Toimi näin

Nuorisoasemapalveluihin saa yhteyden täyttämällä verkkosivujemme oikeasta ylälaidasta löytyvän sähköisen yhteydenottolomakkeen. Valitse yhteydenlomake sen mukaan, mitä palvelua haet. Yhteydenoton nuoren puolesta voi tehdä myös esimerkiksi vanhempi tai muu läheinen.

Vaihtoehtoisesti kumpaankin palveluun saa yhteyden jättämällä viestin automaattiseen vastaajaamme. Keskitetty yhteydenottonumeromme löytyy kohdasta puhelinasiointi hieman alempaa tältä sivulta. Vastaaja on avoinna arkisin klo 8-20.
Yhteydenottosi jälkeen olemme sinuun yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella asuvat tai opiskelevat 13–17-vuotiaat nuoret ja heidän perheensä voivat käyttää nuorisoaseman palveluja. Nuorisoasema toteuttaa 13–17 -vuotiaiden mielenterveys- ja päihdehoitoa sekä tarjoaa tukea vanhemmuuteen ja perheensisäisiin vuorovaikutusongelmiin. Nuorisoasemalla ei tehdä neuropsykiatrisia tutkimuksia. Voit tehdä yhteydenoton myös, jos kaipaat ohjausta ja neuvoa tilanteeseesi.

Tietoa Nuorisoasemasta

Nuorisoasemalla hoidetaan 13-17 -vuotiaita nuoria ja tuetaan nuoruusikäisten perheitä ja vanhempia. Nuorisoaseman käynnit ovat sinulle maksuttomia ja ne perustuvat vapaaehtoisuuteen. Sinua asiakkaana suojaa lait potilaan ja asiakkaan oikeuksista. Työntekijämme ovat vaitiolovelvollisia ja salassapitovelvollisia. Vointisi ja tuen tarve kartoitetaan yhteistyössä kanssasi. Käynneilläsi pyrimme menemään kohti yhdessä luotuja tavoitteita. Lääkäripalvelut ovat osa nuorten päihde- ja mielenterveyshoitoa Nuorisoasemalla.

Tarkista tai peru vastaanottoaika

Tarkista tai vastaanottoaikasi OmaKeusote asioinnissa. Palvelusta löytyy ajat, jotka ovat varattu nuoren hoitoon liittyen omalle työntekijälle tai lääkärille. Palveluun kirjaudutaan käyttäen vahvaa tunnistautumista. Kasvatus- ja perheneuvonnan vanhempien käyntejä ei voi tarkistaa tai perua OmaKeusote asioinnin kautta. Vaihtoehtoisesti nuoren ajan voi tarkistaa tai perua suoraan olemalla omaan työntekijään yhteydessä. Kasvatus- ja perheneuvonnan aikojen peruminen onnistuu myös omatyöntekijän kautta. Jos et tiedä omatyöntekijäsi yhteystietoja, niin ole yhteydessä Nuorisoaseman yleiseen yhteydenottonumeroon.

Peruthan aikasi hyvissä ajoin mielellään viimeistään edellisenä arkipäivänä.

Tukea parisuhteen tunneyhteyteen

Tunnekeskeinen pari-interventio eli parisuhteen lyhytinterventio on viiden
käynnin mittainen työskentelyjakso, jonka tavoitteena on auttaa ymmärtämään
parisuhteen vaikeuksien alla olevia tunteita ja sitä kautta vahvistaa parisuhteen
hyvinvointia. Jokaisella käynnillä on suunniteltu tavoite ja siihen liittyvät
harjoitukset.

Huolehtimalla parisuhteesta, tuet myös nuortasi ja vahvistamalla parisuhteen tunneyhteyttä, löydät keinoja tukea nuoresi tunne-elämän kehitystä. Ota yhteyttä kasvatus- ja perheneuvonnan sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta.

Vanhempien ja läheisten aikuisten ryhmät

Nuorisoasema järjestää vanhemmille teemailtoja teams -sovelluksen välityksellä. Näissä illoissa keskitytään erilaisiin nuorten vanhempia koskettaviin aiheisiin.

Ajankohtaista:

Transnuorten vanhempien vertaistukityhmä

Torstaina 27.3. klo 18.-19.30/Läsnä olevasti Hyrylässä

Onko perheessäsi transnuori tai nuori, joka pohtii omaa sukupuoli-identiteettiään? Perheellä ja perhesuhteilla on valtava merkitys nuoren kasvussa ja kehityksessä. Sukupuolimoninaisten nuorien kohdalla tämä vielä korostuu. Sukupuoli-identiteetin kysymykset ovat haastavia usein myös nuoren läheiselle, kun esim. omia opittuja ajatuksia ja uskomuksia joutuu tarkastelemaan uudestaan. Vanhemmuudessaan ei tarvitse kuitenkaan jäädä yksin, vaan tukea on saatavilla.

Illassa on mukana transnuoren vanhempi kokemusasiantuntijan roolissa kertomassa vertaistuen merkityksestä oman nuorensa kasvun tukemisessa. Illassa mahdollisuus myös kysymyksille ja keskustelulle. Tapaamiselle on myös mahdollista järjestää jatkoa, jos siihen olisi tarvetta ja kiinnostusta.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa ja vapaaehtoiset ilmoittautumiset tarjoiluja varten; Nina p.0504970217 tai Aija p.0504970178 (tekstiviesti ok)

Saapumisohje;

Autoasemankatu 2, pääkirjaston rakennus (lasiovet lähinnä uimahallia, ovessa lukee Nuorisoasema)

Auto kannattaa jättää uimahallia vastapäätä olevaan parkkiin rakennustyömaan vuoksi.

Lisätietoa ja linkit tapahtumiin päivittyy tähän lähempänä tilaisuuksia. Illoista pyritään ilmoittamaan myös koulujen viestintäkanavien kautta.

Puhelinasiointi

Nuorisoaseman puhelinyhteydenotto

Palvelupaikat